בחנות של גוגל ואפל תוכלו למצוא למעלה מארבעה מיליון אפליקציות. והשוק ממשיך לצמוח. ככל שיכולות המכשירים הסלולריים משתפרות, יש יותר ויותר טכנולוגיות המוצאות את דרכן לתצורה של אפליקציות.
התחרות הופכת להיות קיצונית, השוק צפוף ונטול גבולות -כלומר – אפליקציות מקומיות כבר לא צריכות להתחרות רק עם מספר מוגבל של מתחרים מקומיים. יצרני ומפיצי אפליקציות בישראל עומדים בפני תחרות מצד אותן מיליוני אפליקציות הנמצאות במדפי החנויות של אפל וגוגל.
וזה עוד לא הכל – אם הצלחתם לשכנע את המשתמשים הפוטנציאליים להוריד את האפליקציה למכשיר הנייד שלהם, קחו בחשבון שהחלק המורכב באמת הוא לשכנע אותם להשאר איתכם ( שימור – Retention ) עשרים וששה אחוזים מאלה שהורידו את האפליקציה שלכם , יפתחו אותה פעם אחת ולעולם לא יחזרו אליה.
לקוחות פוטנציאליים יתנו לכם הזדמנות אחת לשכנע אותם שהאפליקציה שלכם מביאה להם ערך אמיתי. זה אומר ,כמו שאמרנו כאן לגבי שווק דיגיטלי באופן כללי, עליכם להכיר את הלקוחות שלכם , את צרכיהם, רצונותיהם ואילו טריגרים יעבדו עליהם – כבר בשלב הפיתוח של האפליקציה!!!!! ואז להגדיר את אותו סגמנט באופן מדוייק ( מיקרו קלסטרינג) ולטרגט כלפיו את פעילות קידום האפליקציה .
פרמטר לא פחות חשוב הוא כמובן שימוש – הצורך לגרום ללקוחות הפונטנציאליים שלכם לעשות שימוש אמיתי באפליקציה ,בתדירות סבירה שתצדיק את כל העניין הזה, מבחינה עיסקית ושווקית.
במידה וצלחתם את שלושת השלבים המהותיים (Install-Retention-Usage) – הפרס עבורכם יכול להיות משמעותי- להיות חלק מחיי היום יום של המשתמש / לקוח פוטנציאלי שלכם. חלום רטוב עבור כל איש שווק.
אבל – כמו שניתן להבין, הדרך לשם ארוכה, אחרי הכל צריך לזכור שהאמריקאי המצוי מוריד בממוצע 80 אפליקציות לאורך חיי המכשיר שלו (קצת יותר משנתיים) אבל משתמש רק ב 13 אפליקציות – כאשר ברשימה זו כלולות אפליקציות בסיס כמו מייל, מזג אוויר, רשתות חברתיות וכדומה, במילים אחרות – המקום הפנוי על המדף מאוד מוגבל.
איך מקדמים אפליקצייה בחנות ( SEO ) – קידום אורגני ?
מתחילים עם בריף כתוב בו תכללו את הרשימות הבאות :
- רשימת הפונקצויות של האפליקציה, לאיזו קטגוריה ראשונית האפליקצייה שייכת, וגם לאיזו קטגוריה משנית.
- עוקבים אחרי מילות העוגן הרלוונטיות לקטגוריה. זאת נעשה על ידי לימוד מתחרים ושימוש במאגר של חברות כמו Tune.com
- שלב הטמעת המילים בתיאור האפליקציה בחנות : רצוי לשלב 3-5 מילות עוגן בכותרת , הפסקה הראשונה של תיאור האפליקציה צריכה לכלול את שם הקטגוריה העקרית ואת פתרון הבעיה/ התועלת המובטחת לצרכן.
את שלל המילים הרלוונטיות רצוי לעדכן ולרענן אחת לשבועיים.
- לא לשכוח לכלול גם רשימת יישומים מפורטת ולינקים לכל הנכסים הדיגיטליים האחרים של המותג – אתר, רשתות חברתיות וכו.
קידום באמצעות מדיה
כל אמצעי מדיה רלוונטי – כולל מדיה של המותג ( סניפים, זירות מותג ברשתות חברתיות וכו) והחלק האחר – אמצעי מדיה קנויים – ובלבד שישמר הכלל של one click away from installation.
קידום באמצעות תוכן
- פעילות גרילה ברשתות ופורומים רלוונטיים
- שיתוף פעולה עם בלוגרים רלוונטיים לתחום הפעילות. מנסיון שלנו, עדיף לעבוד עם בלוגרים קטנים וממוקדים. עושים עבודה טובה יותר ( וזולה יותר) עבור מותגים .
- Testimonials – חוויות אמיתיות של משתמשים ( רצוי בוידאו) מייצרות conversion טוב יותר מכל פורמט אחר בו השתמשנו.
איך נגרום למשתמש לחזור לאפליקציה ?
In App Message יכול להיות כלי יעיל אבל הדבר החשוב ביותר הוא לייצר תוכן רלוונטי, עדכני, יוצר מעורבות ולגרום למשתמשים להפוך ל Promoters ולהפיץ לחברים.
איך נגרום למשתמשים להפוך להיות Promoters ולהפיץ את האפליקציה שלנו ?
- תוכן יחודי (או כזה שנראה כזה) לקבוצה סגורה – ייצור אצל חברי הקבוצה את החשק להפיץ לחבריהם
- ערך יחודי שמתקבל רק אם חברי הקבוצה מגייסים חברים חדשים לשירות
- משחקיות – gamification – הפיכת חלק מהתוכן שלכם למשחק תחרותי ,עושה עבודה נפלאה ביצירת טריגר להפצה , בעקר אם למשחק יש טבלת מתחרים. אין צורך בפרסים אבל יש צורך בתחושת התקדמות וניצחון.
הפרס למותג שמצליח לשכנע משתמשים להוריד את האפליקציה שלו הוא ענק . השתלבות בחיי היום יום של הלקוח ובנוסף קונטרול בדאטה הרלוונטי להשבחת הפעילות השווקית – עיסקית.
יחד עם זאת – הדרך לפרס לא פשוטה ומחייבת השקעת אנרגיה ומשאבים בכל השכבות הרלוונטיות : שכנוע להוריד את האפליקציה, פעילות לחיזוק השימור ( Retention ) וכמובן הפיכת המשתמש הפוטנציאלי למשתמש קבוע.
כתיבת תגובה