רגע לפני סיום השנה האזרחית , ריכזתי עשרה טרנדים / שינויים מעניינים שהולכים להשפיע על תעשיית המדיה והשווק בשנת 2021.
- סוף עידן הפוקוס . תחילתו של עידן Integrated Digital Marketing – IDM – מנהלי שווק ומנכ"לים יצטרכו לדעת לנצח על תזמורת גדולה ומורכבת שבה תוכלו למצוא מגוון יכולות כמו – פעילויות מיקרו ברשתות חברתיות, פעילות מאקרו ברשתות, פרסום ברשתות, פעילות נקודתית מבוססת דאטה, אסטרטגיית תוכן חוצת פלטפורמות, UI, UX , קמפיינים מבוססי כוונת קניה , שירותי קול, חיפוש/ בקשות קוליות, ועוד שלל פעילויות הצריכות להשתלב זו בזו ולתמוך זו בזו – כל זאת תחת הנהגתו של מנהל מולטי דיסציפינרי.
- SPOQ Social Proof Of Quality – מונח על המתייחס לשלל הדעות, החוויות וההמלצות שאנשים משתפים לגבי מותג/בית עסק/ ספק שירות. בשנים הקרובות זה הופך להיות כלי מרכזי בקבלת החלטות לגבי רכישה או בחירת ספקי שירותים עצמאיים (Independent Professionals). כלי מרכזי ומשפיע הרבה יותר מהפורמט המסורתי של פרסום Many To Many. בהקשר זה יש לזכור – אנשים לא מתעניינים במה יש למותג לומר על עצמו. הרבה יותר מעניין אותם להבין איזה ערך מוסף המותג מביא להם ( תוכן) ובנוסף מה יש לאנשים אחרים לומר על המותג ( SPOQ )
- חיבורים בקבוצת פייסבוק – יכולות תקשורת מאוחדות (מסנג'ר) ויישומים מחוברים – פייסבוק, אינסטגרם , ווטסאפ. בשנה הקרובה , הקבוצה הזו תתחיל להתנהג יותר כקבוצה קוהרנטית.
- חיבורים מהודקים בין מסחר אלקטרוני לרשתות חברתיות ( שופיפיי כבר מחוברים לטיקטוק למשל). בסופו של תהליך מרבית הקניות תעשנה בקליק אחד מתוך הרשתות החברתיות. לא יהיה צורך להגיע לחנות עצמה.
- AR – Augmented Reality – מציאות רבודה תשתלב באופן מהותי בתכניות העבודה של החברות החכמות. זו תהיה שנה שבה מותגים ועסקים מאמצים את הטכנולוגיה הוותיקה הזו לצורך השבחת התוכן הממותג וגם השבחת הקשר עם לקוחות.
- צמיחתו (המוגזמת ) של פורמט הסטוריז תחייב את כל הפלטפורמות להיערך עם יישומים חדשים ועם מוצרי פרסום חכמים על גבי הסטוריס. כולם משלבים את הפורמט הזה – כולל רשתות שנדמה היה לנו שישארו מאחור – כדוגמת פינטרסט וטוויטר ( Fleets).
- התעשייה תשקיע יותר בנוכחות בפורמט אודיו – ובעקר ביישומי audio meet-up feature – דרך מעודכנת עבור צרכנים לתקשר באופן ידידותי ואינטואיטיבי ( למשל – ClubHouse של טוויטר)
- In-stream shopping in One click – זו תחילתו של עידן המותגים המהירים המאפשרים נוויגציה מהירה, קנייה בקליק , תשלום בקליק והגעת המוצר לבית הלקוח בטווח של שעות ספורות. והכל תוך כדי גלישה ברשת חברתית או תוך דיאלוג עם העוזרת הקולית . הילידים הדיגיטליים בוחרים מותג מהיר.לא רק מותג איכותי או אטרקטיבי מבחינת מחיר.
- Snap Originals – יהפוך לפורמט מוביל המשנה את הדרך שבה צעירים צורכים תוכן בידורי . בסנאפ קוראים לזה – טלוויזיה חדשה – אבל נראה לי שההגדרה הזו עושה עוול לסנאפ. הצמיחה של סנאפ תתאפשר גם באמצעות שיתוף הפעולה בינה לבין אפל – בעקר בתחום של AR CONTENT
- החיבור של טיקטוק עם מוזיקאים וחברות מוזיקה יניב יצירות אקסלוסיביות חדשות ( טיקטוק יהיו המוציאים לאור) כמו גם אירועי מוזיקה המשודרים בטיקטוק.
כתיבת תגובה