מנהלי שווק בעידן האופליין היו בדרך כלל טיפוסים המוכשרים בתחום אחד או שניים . למשל : מדיה, פרסום בטלוויזיה, קידום בנקודות מכירה וכדומה. בעידן הישן זה בדרך כלל הספיק. העידן הדיגיטלי מאופיין בספקטרום יכולות ופעילויות עשיר ומורכב הפועל בהרבה מקרים תחת הגישה השווקית הנקראת : Customer Journey marketing/ Customer Life Cycle – גישה המחייבת חברות ומותגים לייצר תכנית עבודה המתייחסת לכל חלקי מסע הרכישה של לקוחות פוטנציאליים וגם אלו שכבר רכשו בעבר את המוצר של החברה.
מדובר בארבעה חלקים של המסע :
- הגעה ללקוחות – בדרך כלל באמצעות פרסום אופליין ופרסום דיגיטלי – כולל חסויות , קמפיינים ברשתות חברתיות ופעילות איכותית בגוגל.
- גירוי הלקוח הפוטנציאלי שהגיע אלינו לנכסים הדיגיטליים לעשות פעולה המחברת אותנו איליו. כאן מדובר בפעילויות כמו תוכן, פעילות קהילתית ברשתות החברתיות והשבחת ה- SPOQ המותג.
- הפיכתו של החבר או המבקר ללקוח באמצעות פעילויות שווקיות מדוייקות כמו גירוי המבוסס על conversational technology או תכנון UI/UX נכון ויעיל.
- העמקת המעורבות של הלקוח בכדי שיחזור לרכישות נוספות ולא פחות חשוב – יהפוך למקדם המותג שלנו.
ארבעת החלקים החשובים האלו, כוללים 26 !!! דיסציפלינות פעילות שונות בהן צריך המנהל העכשווי לשלוט .מנכ"ל או מנהל שווק חייב להכיר ולהבין את כל החלקים בכדי שיוכל לנצח על התזמורת המורכבת הזו ולוודא שהיא מספקת יצירה איכותית וארוכת טווח.
כתיבת תגובה