בחודשים האחרונים נחשף העולם לביצועים המדהימים של כלים מבוססי בינה מלאכותית. כולנו מתפעמים ממכונת הפלא שמייצרת תוכן מדויק ואיכותי ( רוב הזמן….) . יש שני תחומים עסקיים משמעותיים שיעברו שינוי טקטוני בעקבות היכולות של כלים כמו chatGPT :
- תחום החיפוש שנשלט על ידי גוגל ומספק לתאגיד את מרבית ההכנסות שלו ,עובר שינוי מהותי שהתחיל עם כניסת החיפוש הקולי ומקבל משנה תוקף עכשיו – עם הרחבת השימושים בכלי בינה מלאכותית . משמעות שינויים אלו היא שכבר לא תקבלו רשימה של תשובות או לינקים כאשר תחפשו תוכן או שירות , אלא – החיפוש הופך להיות בפורמט של שאלה או בקשה ( from search to request ) וזה אומר אתם מצפים לקבל – וגם תקבלו – תשובה אחת . המלצה אחת. מענה מדויק ומפורט – במקום " הנה רשימה שבה תוכלו למצוא את מה שאתם צריכים " . התשובה שאותה תקבלו מבוססת על תפיסה של המכונה לגבי מה היא תשובה נכונה .
המכונה עושה סינטזה מתכנים רבים ומרכיבה עבורכם תשובה. - התוכן המסונתז מבוסס על מקורות שונים ומגוונים, העניין הוא שהתוכן שמוגש לכם לא מבוסס על דיאלוג ומערכת יחסים עיסקית עם יצרני התוכן. הם לא מקבלים תמורה עבור השימוש בתוכן שלהם .
תחום יצרני התוכן / אתרים יעבור מה שעבר תחום העיתונות – מוצרים תכליתיים שעונים על צורך נקודתי ( למשל מסלולי טיול ) – ייעלמו . לעומת זאת – מוצרי תוכן השייכים לקטגוריית ״שיטוט “ורטיקליים שפונים לקהל תשוקתי לתחום מסוים – יתחזקו . למשל – מגזין עומק בתחום טיולים בעולם שמזמין אותך ללמוד ולדעת יותר בלי קשר לשאלה ספציפית שיש לך.
כתיבת תגובה