זה תמיד מתחיל בשוליים, בקטן ולאט לאט זוחל למרכז . לכוונו של הרוב . למקום ממנו כבר אי אפשר להתעלם .
לא צריך להשקיע הרבה אנרגיה בכדי להבין שינויים קטנים אבל מהותיים המתרחשים סביבנו בעידן הדיגיטלי . לכאורה שינויים קטנים בהרגלי צרכנים . שינויים קטנים שיכולים להיות בעלי השפעה גדולה ומהותית על תחום המדיה והשווק . כמה דוגאות :
- פחות ופחות אנשים עונים לשיחות ממספר טלפון לא מוכר. לא מכירים – לא עונים.
- מותגים שיפרסמו בטלוויזיה יתפסו כמיושנים. צרכנים מצפים ממותגים לתקשר איתם באמצעים אחרים. כאלו המבוססים על היכרות והרשאה .
- מותג שינסה למכור לנו ללא הרשאה מוקדמת מצידנו – ייחסם בתודעה
- יצירתיות מסורתית – בפרסום למשל , כבר לא משפיעה על צרכנים. בשלב ראשון – מותגים יפסיקו לייצר סיסמאות (מישהו זוכר את הסיסמא של גוגל ? פייסבוק ? אינסטגרם ) במקום יצירתיות , צרכנים מושפעים מחדשנות. מוצר שנתפס כחדשני – יתפס כאיכותי . חדשנות יכולה לבוא לידי ביטוי ביישומים של המוצר עצמו ו/או באריזה שלו ו/או בדרך שבה הוא הולך לשוק ( שווק מבוסס חדשנות)
- משבר אמון בכל הקשור לצריכת מידע ברשתות החברתיות ( הזדמנות לפאבלישרס מסורתיים). זה מתחיל בהתפוצצות של " שידור אושר מזוייף" מצד חברים שלכם ועובר למשבר אמון בין צרכנים ומותגים שעושים עבודה רשלנית ברשתות החברתיות.
- ניסיון של מותגים ועסקים לפנות ל"צרכן הממוצע" נתפס כבלתי יעיל. מכירה של מוצר ממוצע לקהל ממוצע ( אם יש דבר כזה ) – כבר לא עובדת. יצירה של מסר לקהל האמצע – מפספס את יעודו. תתחילו מהשוליים, מיצאו את הקהל הקטן הרלוונטי שלכם ( SEA – Smallest Effective Audience) . זו הדרך הנכונה לייצר עם הקהל שלכם מערכת יחסים הכרחית.
- צרכנים מעדיפים "מותגים מהירים" . מהירות בנביגציה, מהירות בקנייה, מהירות במישלוח, מהירות בתגובה לכל שאלה או בקשה. מי אמר אמזון ולא קיבל…. ?
כתיבת תגובה