- איזון בין פעילות באיזורים פרטיים ואיזורים ציבוריים – פעילות שווקית ברשתות חברתיות צריכה להיות מורכבת ממהלכים באיזורים פרטיים ( לצורך קשר ישיר עם לקוחות) ובמקביל גם מהלכים באיזורים הציבוריים הקיימים ברשת החברתית ( לצורך מטרות מודעות למותג) . פעילות באיזורים הפרטיים מאפשרת למשתמשים לשתף רגעים אישיים יותר עם קבוצת חברים קרובים ויכולה להתמקד בשווק במסנג'ר או בקבוצות סגורות בפייסבוק או ביישום כמו Threads– מצלמה ומסג'נגר של אינסטגרם המאפשר למשתמשים להיות בקשר ויזואלי עם קבוצת חברים קרובים
צריך לזכור שלצורכי בידור, היכרויות, קריאת תוכן וחשיפה למוצרים ושירותים , אנשים משתמשים באיזורים הציבוריים ולכן צריך לעשות גם שם פעילות . בעקר פעילות תומכת מותג.
2. גוון נוכחות ברשתות חברתיות. מותגים מקומיים למדו לעשות עבודה לא רעה בפייסבוק אבל רצוי לזכור שהשוק מתבגר ומצטופף. מה שמחייב אתכם לבחון שילובן של רשתות חברתיות נוספות ךתכנית העבודה שלכם ( תלוי כמובן בטריטוריות בהן אתם פועלים ובקהלי היעד הרלוונטיים לכם) . שתי דוגמאות לרשתות שכדאי לשלב בתכניות שלכם בשנה הקרובה :
- TikTok – רשת חברתית צעירה ( קהל עיקרי גילאי 16-22 ) המבוססת על סרטים קצרים . לרשת כ 900 מיליון משתמשים עם נתח משמעותי של משתמשים בסין. טיקטוק השפיעה על עולם התוכן ובעקר על תחום המוזיקה – מסתבר שמוזיקאים מייצרים שירים קצרים יותר. בשנים האחרונות התקצרו השירים בממוצע בעשרים שניות. גם עולם התוכן הטקסטואלי עובר למצב של יצירה מכווצות (snackable content ) . זה תקף גם לגבי פרסומות וידאו. פלטפורמות כמו טיקטוק משנות את אופי התכנים ואורכם. פלטפורמות כמו יוטיוב משנות את אופי הפרסומות ואורכן.
אורך השירים אינו השינוי היחיד. מסתבר שיוצרי מוזיקה מנסים לייצר מוזיקה זכירה יותר עם יותר ביטים החוזרים על עצמם המבוססים על מרכיבים בסיסיים. יותר פשוט, יותר קליט, יותר מתאים לערוצים מהירים.
גם אינטסטגרם הולכת באותו כוון של טיקטוק עם יישום הנקרא ריל וידאו קליפים קצרים המאפשרים למשתמשים לייצר קטעים מוזיקליים ולהפיץ אותם בקהילה שלהם כסטוריס. אינסטגרם מעמידה לרשות המשתמשים קטלוג מוסיקה מרשים המבוסס על שיתופי פעולה של קבוצת פייסבוק עם שחקני המוזיקה הגדולים בעולם.
- Pinterest – רשת חברתית ויזואלית – עם 350 מיליון משתמשים המרכיבים לוחות של תמונות לפי נושאים, וממלאים אותם בתכנים ויזואלים.פעולה זו נעשית באמצעות כפתור הנעיצה. פריט מדיה שהועלה מוגדר כ- "סיכה" והוא יכול להיות תמונה או וידאו. המשתמש יכול לבנות "לוחות" שמורכבים מסיכות בנושא מסוים. לוחות יכולים להיות פומביים (גלויים לכל משתמשי האתר) או פרטיים (גלויים רק לבעלי הרשאות גישה).
פינטרסט מאפשרת למשתמשיה לעקוב אחר משתמשים אחרים או אחרי נושאים ותחומי עניין
המודל העיסקי של החברה מבוסס על הכנסות מפרסום – בעקר קידום של לוחות ותוכן בפינטארסט
הרשת אינה גדולה כמו פייסבוק מאוד אבל איכותית ומתפתחת גם מבחינת יישומים חדשים . לדוגמא – סטוריס – בשונה מסטוריס באינסטגרם ,שם אנשים מראים מה הם עושים – הסטוריס בפינטרסט מתמקד באנשים המנסים מוצר חדש או רעיון חדש. מדובר בתוכן שהוא רלוונטי לאורך יותר זמן וניתן למצוא אותו לאורך זמן בעקר באמצעות מנוע החיפוש של הפלטפורמה. (יש כפתור המאפשר "לשמור לאחר כך") .יישום זה ואחרים הופכים את פינטרסט לרשת אטרקטיבית לחברות ומוצרים המעוניינים לקדם את עסקיהם בצורה ויזואלית ויעילה.
כתיבת תגובה