יותר ויותר תקציבי פרסום מופנים לדיגיטל. זה טרנד ברור שיילך ויעמיק. העולם הזה , שנקרא דיגיטל , מורכב מפלטפורמות שונות וברור שהכסף הגדול זורם לגוגל ולרשתות החברתיות. מי שנפגע הוא הסקטור הוותיק של אתרים ופאבלישרס שאינם יכולים להבטיח למפרסמים יכולות טירגוט כמו אלו של שחקנים כמו פייסבוק, גוגל , אינסטגרם ואמזון.
המצוקה של חברות המדיה והאתרים המתקיימים מפרסום, מייצרת ספירלה של טירלול הפוגע בחוויית משתמשים – האתרים מבטיחים למפרסמים מוצרי פרסום אינטרוסיביים ואלימים ההופכים את השימוש באתר שלהם למשהו די זוועתי.
באירופה ובארצות הברית יש כבר רגולציה האמורה לשמור על חוויית הגלישה של משתמשים כמו גם על פרטיותם. בישראל , תעשיית הפרסום באינטרנט נטולת רגולציה או פיקוח של טעם טוב ,מה שמביא את האתרים המופסדים לנסות לגרד הכנסות תוך כדי רמיסת חוויית המשתמשים בצורה שתביא לתוצאה צפויה מראש – יותר גולשים יפסיקו לבקר באתרים וימשיכו לצרוך תוכן בפלטפורמות השמות לעצמן גבולות של מותר ואסור כאשר מדובר באינטראקציה עם משתמשים וקוראים.
אתרים כמו וואלה לא הבינו עדיין שבעידן הדיגיטלי , הכוח עבר לצרכן . יש לו אלטרנטיבות והוא ישתמש בהן ללא שמץ של אמפטיה לשחקניות מדיה המזלזלות באיכות זמן הפנאי שלו.
שתי דוגמאות מהשבוע האחרון :
- פרסומת קטנה ומעצבנת לסיגריות. המודעה המטופשת רודפת אחרי הגולש ללא אפשרות להעלים את המטרד.
2. פרסומת מעצבנת במיוחד המתנפלת על מחצית מהתוכן
שלא לדבר על פרסומות צעקניות מסוג Auto sound – סאונד שקופץ בזמן שמגיעים לאתר בצורה שלוקח לך שניות ארוכות לאתר את מקורו ולהשתיקו.
דוגמאות אלו מבטאות תרבות .
גישה של סחיטת הלימון רגע לפני שאין כבר מה להוציא ממנו. ושיתייבשו המשתמשים. אסטרטגיות עיסקיות קצרות טווח לא יביאו את חברות המדיה למקום טוב במאבקן עם הרשתות החברתיות.
או שאולי הן כבר מבינות שהקרב הוכרע ?
כתיבת תגובה