במחקר שנערך באנגליה על ידי מומחים מאוניברסיטת אוקספורד , נמצא שיש קשר הדוק בין חוסרים פסיכולוגיים לפעילות מוגברת ברשתות חברתיות. המחקר מראה שאחד המניעים לפעילות התמכרותית ברשתות החברתיות הוא המונח – פחד מהחמצה.
Fear of Missing Out – FOMO, הוא אותו פחד מהחמצה המניע אנשים בשלבים שונים בחייהם להתנהגות התמכרותית ברשתות החברתיות. זהו מונח חדש יחסית המתייחס לתחושות חוסר-נוחות וחרדה, העשויות לעיתים להיות רבות-עצמה, הנגרמות כתוצאה מעיסוק מוגבר בחשש שאנשים אחרים חווים איזושהי חוויה מספקת בלעדינו, תחושה זו משפיעה על תפיסת העצמי כולל שיערוך של הפעילויות שלנו, הבחירות שלנו והפרופיל החברתי שלנו.
עכשיו מסתבר שרשתות חברתיות יודעות לצבוע את הקבוצה ההולכת וגדלה של אנשים עם חרדת FOMO עמוקה . על בסיס יכולות אלו, רשתות חברתיות – ובאמצעותן מפרסמים וחברות תוכן – סימנו את קהל היעד הזה ומטרגטים לו תכנים מתאימים ( משחקים ושירותי קהילה) ופרסומות למוצרים הרלוונטיים לאוכלוסיה התמכרותית זו .
ככל שעובר הזמן, מסתבר שהשימוש של כולנו ברשתות החברתיות, מפמפם אצלינו את חרדת ההחמצה . מדובר במעגל בלתי פוסק של טריגרים הגורמים לנו לצלול שוב ושוב לרשתות החברתיות רק בכדי לוודא שאיננו מפספסים כלום. את המעגל הזה , מגייסים מפרסמים בכדי לחשוף אותנו למוצרים המתאימים למצב הרגשי של אוכלוסיה ההולכת וגדלה בשנים האחרונות.
כתיבת תגובה