השנים הקרובות מאופיינות בשחיקת ההשפעה של פורמט הפרסום המסורתי – One To Many והתחזקות ההשפעה של תחום Many To Many Marketing – שלל ההשפעות ההדדיות של משתמשים , לקוחות וצרכנים אלו על אלו , או בשמו המקצועי :
Social Proof Of Quality – SPOQ
בעידן הדיגיטלי "צפיפות חברתית " – הווליום והאופי של תגובות משתמשים ושיתוף חוויות לגבי המוצר או השירות שלכם הוא הסיגנל הבסיסי והמשפיע ביותר לגבי איכותו. תגובת גולשים ומשתמשים בעלת סנטימנט חיובי ומפרגן כמובן – שווה יותר מכל קמפיין פרסומי. היא משמשת כסיגנל לאיכות.
איך תוכלו למדוד את ביצועי העסק שלכם בתחום חשוב זה ?
הפתרונות והטכנולוגיות שיציעו לכם דרכים למדוד את ביצועי המותג או העסק שלכם בתחום זה ישלבו שלושה מרכיבים :
- סנטימנט – מעבר על כל הזירות הדיגיטליות הרלוונטיות והבנה כללית לגבי הכוון. האם הציבור המגיב והמשתף, תומך במותג שלכם או שהסנטימנט שלילי. יכולים להיות הבדלים בין הסנטימנט העולה מתוך מעבר על פלטפורמות שונות. למשל – יכול להיות שהסנטימנט באתר המותג יהיה חיובי ואילו הסנטימנט ברשתות החברתיות יהיה שלילי. במקרה כזה יהיה ראוי לבחון את הבדלי השימוש ועומק ההיכרות עם המותג , בין לקוחות שהגיעו אליכם לחנות או האתר לבין אלו שנחשפו למותג שלכם באמצעות הרשתות החברתיות.
- ווליום – עד כמה הדעות השליליות למשל קיצוניות והחלטיות. מרכיב זה ניתן לבחינה על ידי הטמעה של טכנולוגיות מעקב סמנטיות הבוחנות מילים בהן נעשה שימוש על ידי הגולשים . במובן זה יש הבדל בין מילים כמו "לא התלהבתי" או " לא עמדו בציפיות" לעומת מילים כמו " אכזבה" , " נוכלים" או " מוצר עלוב" .
- כמות – הכוונה היא לכמות המגיבים והתגובות. ניתן פשוט לספור את כמות התגובות והמגיבים במהלך התקופה הרלוונטית ( בדרך כלל רצוי לעשות זאת אחת לחודש או רבעון) . רצוי לבחון את מספר תגובות ומגיבים בהתפלגות לפלטפורמות הדיגיטליות השונות. בהחלט יהיה מעניין לראות מה ההבדלים בין אתר הבית, אפליקציית המותג, רשתות חברתיות וזירות דיגיטליות חיצוניות למותג.
אמצעי המדידה קיימים באופן ספורדי בשוק ויש מיזמים המפתחים כלי מדידה חכמים במיוחד לתחום חשוב זה. בכל מקרה, אני ממליץ לחברות ומותגים להשקיע בפיתוח כלי יעיל לפעילות שווקית זו.
בשנים הקרובות יילך ויתעצם מקומו של תחום זה של סיגנל לאיכות המבוסס על חוויות משתמשים או בשמו הלועזי SPOQ
כתיבת תגובה