המונח – (APAL – (Awareness, Preference, Attention, Loyalty – מתאר את ארבעת העוגנים המרכזיים של הצלחה שווקית – עיסקית של מותגים בעידן הדיגיטלי. המכנה המשותף של ארבעת מוקדי הצלחה אלו , הוא שכולם מתקיימים באמצעות שילוב תוכן כערך מרכזי בתכנית העבודה של חברות ומותגים. שווק מבוסס תוכן ( Inbound Marketing) הפך בעידן הדיגיטלי למנוע המרכזי לפעילות שווקית של כל חברה , בכל קטגוריה, בכל גודל.
- מודעות היא מונח עתיק ששינה תצורה ואופי . מודעות אינה נוצרת מתוך דברים שהמותג אומר על עצמו , אלא מתוך ערך רציף (=תוכן) שהוא מעניק לקהל היעד הנבחר. הדרך ליצירת מודעות אפקטיבית עוברת דרך הענקה של תוכן / ערך ללא ציפייה לתשלום או תגמול כלשהו.
- העדפה של מוצר או שירות מסויים על פני אלטרנטיבות כבר לא קשורה בהכרח למוצר עצמו אלא לסט הערכים שהמותג מעניק לצרכנים על בסיס קבוע ( לא רק בתקופת הרכישה עצמה) . תוכן רלוונטי , דינמי, יעיל , המבוסס על היכרות מעמיקה עם צרכיו של קהל היעד – תביא את המותג לפוזיציה טובה בקרב על העדפת צרכנים.
- יצירת תוכן רלוונטי ומקורי וטירגוטו לסגמנט של אנשים התשוקתיים לקטגוריה – מבטיח רמת קשב גבוהה. התחרות המשמעותית ביותר בעידן הדיגיטלי היא על רמת הקשב של צרכנים ולקוחות פוטנציאליים. האשכול הטוב ביותר הוא כאמור אלו התשוקתיים לקטגוריה – הם ינסו את המוצר שלכם, הם ידברו עליו, הם יקראו את התוכן שלכם וגם יפיצו אותו לחבריהם ברשת. זה מה שתשוקתיים עושים. בכדי להשיג רמת קשב גבוהה , חשוב גם להפיץ את התוכן שלכם באמצעות High Attention Media – אמצעי מדיה המאופיינים בהקשבה גבוהה – דוגמת , מיקרו משפיענים , בלוגרים ופעילות מדוייקת ברשתות חברתיות.
- הפצה של תוכן יקר ערך – בחינם – ובתדירות יעילה ( לפחות פעמיים בשבוע לקהל התשוקתיים) – ביא הדרך היעילה ביותר להשיג נאמנות צרכנים . נאמנות מסוג זה תייצר פתיחות אצל צרכנים לקבל מכם הצעות ותגן על המותג שלכם בתקופות משבר.
אסטרטגיית התוכן צריכה להיות מבוססת על ארבעה עוגנים
- תוכן מקורי – שלוקח בחשבון את יתרונות ההפצה של הפלטפורמה ( יוטיוב, פייסבוק, אינסטגרם, סנפצ'אט וכדומה)
Evergreen content .2. תוכן ירוק עד – תכנים היכולים להיות רלוונטיים לתקופות שונות וארוכות- חשוב מאוד מבחינת יעילות תיפעולית
Snackable Content . 3 – תוכן מכווץ מיועד לדור הדיגיטלי הנוטה להעדיף תוכן קצר, לעוס וארוז נכון.
- כל תוכן צריך להזמין משתמשים / צופים להוסיף משהו גם משלהם – תגובות, שיתוף חוויות, החברה צריכה לבנות את הערוץ והתכנים בצורה שתשאיר מקום משמעותי לתרומת משתמשים. ענף פעילות זו נקרא : SPOQ – Social Proof Of Quality
כתיבת תגובה