תעשיית הפרסום עוברת טלטלה. על זה יכולים לדווח כל העוסקים בתחום – סוכנויות הפרסום המסורתיות, הארגונים הדיגיטליים, חברות המדיה, יצרני התוכן המתפרנסים מפרסום וכמובן המותגים הנאבקים על רמת הקשב של צרכנים ולקוחות פוטנציאליים.
בכדי להיערך לשנים הקרובות , רצוי לשים לב לחמישה טרנדים בחמישה רבדים של פעילות : טכנולוגיה,ערוצי הגעה לצרכנים,פורמטים של פרסום, טירגוט ותחומי מיקוד.
Technology: Programmatic
המעבר המהיר לפרסום פרוגרמטי הוא אחת התנועות המרכזיות המשפיעות על ענף הפרסום ותמשיך להשפיע עליו בשנים הבאות. מדובר בפרסום מבוסס טכנולוגיית בידינג בזמן אמת ( Real Time Biding – RTB ) . במהלך מסוג זה, נבחר הפרסום המוצג למשתמש על בסיס מידע אודות קהל היעד המטורגט – Data Driven Marketing – ולפי המחיר שמוכנים מתמודדים שונים לשלם תמורת הצגת הפרסום. הכל מתבצע באופן אוטומטי ללא צורך בדיאלוג מכירתי ותיפעולי בין המותג או הסוכנות המעוניינות לפרסם ( Demand side) לבין חברות המדיה / פאבלישרס המוכרים שטחי פרסום (Supply side) .
נכון להיום כ 75 אחוזים מהקמפיינים הדיגיטליים בארצות הברית מנוהלים באופן פרוגרמטי.
למרות הבעיות הכרוכות במעבר לאוטומציה ( Fraud & Brand Safety) את הרכבת הזו אי אפשר לעצור. טכנולוגיות אוטומטיות למכירת/ קניית מדיה יובילו את תעשיית הפרסום הדיגיטלי ויגלשו גם לתעשיית הפרסום בטלוויזיה ושילוט חוצות.
Channels : Influencers/Micro Media
תעשיית הפרסום נפרדת ממונחים כמו – Mass Marketing / Spray and Pray – ומאמצת גישות מדוייקות של פרסום.
הביטוי הרלוונטי ביותר לעניין זה , הוא אימוץ אמצעי מדיה / פאבלישרס קטנים יותר, מדוייקים יותר המביאים ערכים של Emotional Engagement.
מדובר במיקרו פאבלישרס – משפיענים , בלוגרים, מובילי דעת קהל ברשתות החברתיות. אנשים פרטיים שהפכו לאמצעי מדיה משפיעים ויעילים . אם אתם מעצבי אופנה לא גדולים ומעוניינים להגיע לקהל יעד הרלוונטי לקו המוצרים החדש שלכם, אין צורך לצאת להרפתקאות בשדות כמו וואלה, מאקו או ערוצי הטלוויזיה. שתפו פעולה עם בלוגרית או ישות רשת אינסטגרמית שיכולה לחשוף את מוצריכם לעשרות אלפי לקוחות פוטנציאליים . מה שמאפיין את הקשר בין אותן אושיות רשת לבין העוקבים/ות שלהן הוא המונח הקשבה. הם מקשיבים לבלוגרית שלהם או למובילת דעת הקהל החברתית שלהם. הקשבה. מיצרך שלא תוכלו לקבל על ידי פרסום באתרים הגדולים או בטלוויזיה. אלו הם אמצעי המדיה החדשים, היעילים והמדידים ביותר. פאבלישרס שכבר עכשיו משנים את תכניות המדיה והמבנה התקציבי של מותגים בכל העולם. שם תוכלו לשלם לפי פוסט ( בין מאות לאלפי דולרים לפוסט – תלוי בכוחו של הפאבלישר) . השילוב בין Micro Publisher לפעילות מבוססת Micro Budget תוביל את ענף הפרסום בשנים הקרובות.
Format: Snackable Ads
דור ה Y&Z הם הסגמנט הראשון שנולד לדיגיטל. אחד המאפיינים של הדורות האלו הוא מעבר לתקשורת ויזואלית. יותר וידאו , יותר תמונות ורצוי קצר וקולע – גם בתחום הפרסום – Snackable Ads – קהל חשוב זה "מוכן" לתת למפרסמים קשב של חמש שניות .
אם אתם רוצים להציג להם רעיון ,מוצר או שירות תחשבו איך עושים את זה בחמש – שבע שניות . לא פשוט אבל אפשרי , זה מחייב את אנשי הסוכנויות לשלב יצירתיות ופונקציונליות . תם עידן החרטא…..כבר עכשיו יש ברחבי העולם ,התארגנויות להקמתן של סוכנויות דיגיטל / קראיטיב שזו התמחותן – יצירה, הפקה והפצה של Snackable Ads – המיועדים לצרכני הדורות החשובים ביותר למפרסמים.
Targeting: Passionate Segment
גם תחום הטירגוט משתנה וממקד את עצמו בצורה קיצונית. יותר מותגים ממקדים את עצמם בסגמנט היעיל ביותר – התשוקתיים לקטגוריה.
כולנו מכירים אותם : התשוקתיים לאופנה, לספורט, לרכב, אלה שלא יפספסו שום מוצר או תוכן בתחום של מוצרי בריאות טבעיים, או התשוקתיים למוצרי אלקטרוניקה ביתיים .
התשוקתיים הם אלו שינסו את המוצרים שלך ( במידה ואתה יצרן או יבואן הפעיל בקטגוריה שלהם), הם ידברו על המוצרים שלך , יקראו את הבלוג המקצועי שלך, יהיו חברים שלך בפייסבוק ויפיצו את הפוסטים שלך לחבריהם. בקיצור – אותם אתה בהחלט יכל להפוך ל Promoters של המותג שלך.
זה הזמן להשקיע כל דולר בשווק לסגמנט זה. סגמנט ה- Passionate לא רק יקנה את המוצרים שלך , הוא גם יעזור לך להפיץ את מוצריך לשבט שלו ולחבריהם ( FOF – Friends Of Friend) . זה המנוע העקרי בתחום השווק הדיגיטלי.היום גם מאוד קל לאתר אותם – באמצעות רשתות חברתיות, גוגל ופעילות "צביעה" אצלכם באתר או באפליקציה.
Focus : Consumers value /Inbound marketing
גם לגבי תוכן המסרים של מותגים , תעשיית הפרסום נמצאת בהתארגנות מחודשת . באופן פרדוקסלי – המותג צריך להמעיט בהבטחות ויצירת סיפורי מותג ולהסיט את היצירתיות לכוון תוכן שמייצר ערך עבור קהל היעד.
אחרי שמכירים את הצרכן (Social Intelligence) תופרים לו תכנים יעודיים המביאים לו ערך ברור ומבדל.
לפעמים קוראים לזה Selling without selling , לפעמים קוראים לזה סתם יצירת מערכת יחסים המבוססת על נתינה . כזו שבשלב מסויים גם מכשירה את הקרקע לדיאלוג מכירתי. מכשיר את הרגע להקשבה. ושכנוע. ונאמנות. כל המילים שאנחנו כל כך אוהבים.
כתיבת תגובה