אחת ההשפעות האסטרטגיות של תעשיית הדיגיטל, באה לידי ביטוי בתנועות טקטוניות של סגירת פערים בין מותגים ועסקים קטנים לבין מותגים וחברות גדולות. זה לא יקרה בבת אחת ולא בכל הקטגוריות , אבל ניתן כבר עכשיו לראות ניצנים של תנועה זו בתחומים כמו אופנה, מזון, שירותים פיננסיים ויעוץ.
מדוע צפויה שחיקה עתידית בנתח השוק של מותגים גדולים ?
- פלטפורמות קידום ידידותיות לעסקים קטנים – גוגל ופייסבוק תופסות את הסגמנט של העסקים הקטנים והבינוניים כמנוע הצמיחה העקרי שלהן לשנים הקרובות, לכן הן משקיעות משאבים ויצירתיות בכדי להביא את עסקים אלו להשתמש בפלטפורמות הקידום שלהן. פלטפורמות אלו מאפשרות לכל עסק , בכל תקציב לייצר לעצמו נוכחות ויצירת לידים למכירות.
- כל פעילות השווק עוברת למיקוד במיקרו סגמנטים. שם למותגים גדולים אין יתרון משמעותי ובנוסף , יש יותר יעילות במהלכי שווק המבוססים על מיקרו באדג'ט מאשר מהלכי ענק הפונים "לכולם".
- פלטפורמות מכירה כמו אמזון אינן מפלות בין גדול לקטן מבחינת נוכחות ויעילות שווקית. מנגנוני הקידום והנוכחות של אמזון עומדים לרשות כל בעל עסק או מותג ומאפשרים לו לאתר את קהל היעד שלו ולייצר עבורו הצעה רלוונטית .
4 . דור ה Z והמילניאלס – הילידים הדיגיטליים – לא מאופיין בנאמנות מותגית גבוהה
- שווק דיגיטלי מבוסס על מערכת יחסים בין מותג לצרכניו הפוטנציאליים. מנהלי שווק בחלק מהמותגים הגדולים עדיין לא הפנימו את השינוי באופי הדיאלוג השווקי
- מהלכי מיתוג ומיצוב שבעבר התבססו על פעילות שווק מאסיבית של המותג , מבוססים כיום על יצירת מעורבות צרכנים והפיכתם למקדמי מותג ( פרומוטרס) . המונח המרכזי בתחום המיתוג והמיצוב הוא מעורבות או Emotional Engagement
בתחום זה , לעיתים קרובות למותג קטן הפועל מול מיקרו סגמנט יש יתרון של הבנת הלקוחות, הבאת ערך רלוונטי, שימור לקוחות על ידי פיתוח מערכת יחסים דיגיטלית מתגמלת ויצירת דיאלוג אמיתי המגיע לרמת קשב משמעותית.
- בהרבה מקרים , העסקים הקטנים הוקמו או מנוהלים על ידי הילידים הדיגיטליים שעושים שווק דיגיטלי נכון ויעיל יותר מאשר המתחרים שלהם בחברות הגדולות . צעירים אלו גם יאמצו מהר יתר טכנולוגיות ופלטפורמות חדשות ויעשו בהם שימוש מושכל. לדוגמא : חיפוש ויזואלי, שירותי קול, שילוב טכנולוגיות כמו מציאות רבודה ובלוקצ'יין בתכניות השווק וכמובן שיתופי פעולה עם משפיענים רלוונטיים בקטגוריה שלהם.
- אוטומציה של פיתוח פלטפורמות ומוצרים. כיום כבר אין צורך בתקציבי ענק בכדי להקים ולהשיק אפליקציות, אתרים, צ'טבוטים, ושאר יצירות דיגיטליות .
מה צריכים מותגים קטנים בכדי להאיץ את שחיקת הפערים בשוק ?
-הטמעה של אסטרטגיית מיקרו סגמנטציה – מיקרו פאבלישרס – מיקרו באדג'ט
-הטמעה של טכנולוגיות מייצרות בידול הנמצאות עדיין באיזורי האוקינוס הכחול – חיפוש ויזואלי, חיפוש קולי, בלוקצ'יין וכדומה. מותגים גדולים ינועו לכוונים אלו הרבה יותר לאט
-שיתופי פעולה עם נבחרת משפיענים רלוונטיים
– התמחות בהשקה ומכירת מוצרים ושירותים באמזון
– שיתופי פעולה עם עסקים קטנים משלימים. יש גם אפשרות להקים רשת מקומית של עסקים קטנים התומכים אחד בשני בקידום והעשרת היצע (חבילות)
– להשקיע בקהילות של צרכנים מחוייבים – רצוי להתמקד בסגמנט החשוב ביותר בתחום – התשוקתיים לקטגוריה
The Passionate Segment
הם יעשו את ההבדל בין פעילות המיתוג- מיצוב של מותגים קטנים וגדולים.
כתיבת תגובה