תחום השווק הדיגיטלי כבר לא בחיתוליו. מרבית החברות פעילות בתחום זה בצורה מסודרת כבר שנים לא מעטות. אנחנו עדים למקרים בהם ארגונים ומותגים יצאו לדרך עם תכנית שווק דגיטלית מסודרת אבל התעלמו מהתנודתיות המשמעותית המאפיינת את הקטגוריה הזו .
שינויים תרבותיים, פיתוחים טכנולוגיים מתחדשים וטרנדים קצרי טווח , מחייבים את מנהלי השווק לעדכן את אסטרטגיית השווק שלהם באופן תדיר הרבה יותר בהשוואה למה שהורגלנו לו בעידן המסורתי של השווק הישן.
הדרך הנכונה לעשות זאת היא לבחון את האסטרטגיה הארגונית באמצעות צ'ק ליסט בסיסי המכוון את מנהלי השווק במבוכי השינויים הרצויים בפעילות השווק :
Main goals
ידוע הוא שכל פעילות דיגיטלית מתחילה בהצבת יעדים כמותיים מדידים ומטרות על של הארגון. במילים אחרות – לאן אמורה התכנית השווקית להביא את החברה מבחינת ביצועים, תדמית, גיוס לקוחות, יצירת בידול בהשוואה למתחרים וכניסה לאיזורי עסקים חדשים.
בעידן הדיגיטלי , המטרות משתנות בהתאם להתפתחויות טכנולוגיות – תרבותיות בשוק. עידכון המטרות הוא הכרחי בכדי לשמור על רלוונטיות של יעדי החברה והמהלכים השווקיים.
Main target audience
גם קהלי היעד של הפעילות הדיגיטלית של הארגון עשויים להשתנות או להתעדכן על בסיס טרנדים חדשים בעולם הצרכנות והמדיה. קהל היעד שהוגדר בתחילת הדרך , לא בהכרח רלוונטי היום. ידוע שסגמנטים חשובים כמו דור המילניאלס ודור המסכים – שני הדורות המרכיבים את קהל הילידים הדיגיטליים, מאופיינים בתנודתיות גבוהה ונאמנות נמוכה בכל מה שקשור להרגלי צריכת מדיה וצריכה בכלל.
מאפיינים אלו מצריכים חברות ומותגים לבחון מעת לעת את הגדרת קהלי היעד שלהם ולייצר רשימה חדשה של מיקרו סגמנטים מעודכנים , בהם תתמקד תכנית השווק שלהם.
Maim message
האם פעילות השווק של החברה התמקדה במסרים מכירתיים ? או במסרים הקשורים ליצירת מערכות יחסים עם לקוחות ? אולי הוזנח תחום התוכן ומרבית המסרים התמקדו במוצרי החברה ? שאלות אלו ואחרות הקשורות לסט המסרים של החברה צריכות להיבחן מעת לעת בכדי להתאים את האסטרטגיה התקשורתית של החברה לשינויים תפיסתיים העוברים על קהלי היעד הרלוונטיים לקטגוריה.
Main Business Model
חברה המעוניינת להצליח באוקיינוס הסוער של הזירה הדיגיטלית חייבת גם לעדכן מעת לעת את המודלים העיסקיים העומדים בבסיס הפעילות העיסקית שלה.
חברות מדיה למשל, מרגישות באופן מהותי את השחיקה המאפיינת את עולם הפרסום . חלק משמעותי משחקנים אלו – הפאבלישרס הדיגיטליים – שינה את תמהיל מקורות ההכנסה שלו ושילב מודלים עיסקיים נוספים – לדוגמא – דמי מנוי חודשיים או כניסה מסודרת לתחום של מסחר אלקטרוני.
אין ברירה – מודל עיסקי שעבד עבור החברה בצורה מצויינת רק לפני שנה – שנתיים, לעיתים כבר לא יכול להיות מקור ההכנסה היחיד .
Main ROMI parameters
אילו תחומי פעילות או פלטפורמות מייצרות תרומה עיסקית שווקית טובה יותר עבור הארגון ? גם נושא זה צריך להיבחן מחדש בכדי לשמור על רמת רווחיות רצויה.
כתיבת תגובה