בשנתיים האחרונות קיימת תופעה חדשה יחסית המאפיינת את דור ה Z :
מדובר בהתנהלות קופצנית של מעבר בין שירות לשירות , בין פלטפורמה לפלטפורמה ובין מותג למותג . עם נטיה לחזור לאותו מותג/ פלטפורמה בהתאם לאינטרס של הצרכן. תופעה זו מכונה Hop On Hop Off
למשל : רבע מהצרכנים בארה"ב ביטלו שירות וידאו סטרימינג ב-12 החודשים האחרונים וחזרו לאחר מספר חודשים לאותו שירות . איך ניתן להסביר את התופעה ? יש מספר סיבות אפשריות – עניין של עלויות – דור ה Z מאופיין ברגישות מחיר גבוהה יחסית, ו/או שירות סטרימינג אחר משדר תוכן אטרקטיבי יותר באותה עונת שידורים ו/או תוכן מסוים הסתיים .
ספקי הסטרימינג עובדים על תכניות האמורות למזער את השפעתה של התופעה הזו . בין השאר ספקיות הסטרימינג יציעו בקרוב חבילות תימחור מודולוריות – גמישות בהתאם לתוכן המשודר באותה תקופה, שילוב של פרסומות כאופציה לאלו המעוניינים להוזיל את חבילת התוכן ועוד .
תופעת לקוחות HOHO מייצרת חוסר וודאות מבחינת התכניות העסקיות של חברות וארגונים – והיא מאיימת גם על רשתות חברתיות , ספקי מוזיקה, ספקיות משחקים וגם מותגים שונים במרחב הדיגיטלי . דור ה HOHO מאופיין בנאמנות מותגית נמוכה ומחייבת את כולם להטמיע אסטרטגיות שווק המבוססות על מערכות יחסים ארוכות עם לקוחות – מועדוני לקוחות, מועדוני נאמנו, פיתוח מטבעות מותג דיגיטליים והעמקה מקצועית בתחום התוכן והקהילה.
כתיבת תגובה