פעילות שווק דיגיטלי מתחילה מתצפית ביצועים של הנכסים הדיגיטליים של המותג בהשוואה למתחרים ואז – על בסיס ביצועי המותג – הכנה של תכנית עבודה המבוססת על ארבעת שלבי ההמרה הנדרשות .
שלב התצפית :
- מתחילים עם תצפית שלב המרה ראשון – מאנשים למבקרים – בוחנים ביצועים מספריים של האתר, אפליקציית המובייל והפעילות של המותג ברשתות החברתיות .
ביצועי אתר :
בשלב זה נפרוס את ביצועי האתר בהשוואה למתחרים. בכלים כמו סימילר ווב או אלכסה בכדי להבין מספרים כמו ביקורים, זמן שהייה באתר ואחוזי נטישה.
בשלב הזה נעשה גם בחינת ביצועי חיפוש אורגני – נבחר חמשה מונחים רלוונטיים ונרי. עליהם חיפוש במנוע חיפוש.
ביצועי מובייל :
בשלב התצפית נבחן את ביצועי האפליקציה בהשוואה לביצועי מתחרים – שימושים , פרופיל משתמשים, אחוזי נטישה, התפלגות לקבוצות קהלים וטריטוריות ותגובות משתמשים .
ניתן להשתמש בנתונים הניתנים בגוגל פליי ולזה להוסיף עומק של נתונים הניתנים בכלים כמו
Appannie
גם בחנויות האפליקציות נבצע בחינת ביצועי חיפוש אורגני – נבחר חמשה מונחים רלוונטיים ונריץ עליהם חיפוש במנוע חיפוש בחנות.
ביצועי פעילות ברשתות חברתיות :
נבחן ביצועים מספריים ברשתות חברתות בהשוואה למתחרים – מספר חברים, מספר עוקבים, ביצועי מעורבות וכדומה
- תצפית ביצועי המרה שניה – עד כמה מצליחים להמיר מבקרים לחברים/ עוקבים/ משתמשים
עוברים על כל הנכסים הדיגיטליים של המותג ומתחריו – אתר, מובייל, סושיאל , בלוג וכדומה , וזאת בכדי לבחון עד כמה יש תוכן ופעילויות מייצרות מעורבות וטריגרים להמשכיות שימוש . זה השלב הראשון של בניית מערכת יחסים עם קהל היעד.
- תצפית ביצועי המרה ממשתמשים/חברים ללקוחות – הרעיון כאן הוא לבחון עד כמה נעשית פעילות נכונה בהעברת המשתמשים למצב של הוצאת כסף אצלינו – המרה שלישית – ממצב של חברים או משתמשים לסטטוס של לקוחות. עד כמה המותג ומתחריו עושים שימוש בכלי שינוע – כמו קופונים, הצעות מכר יחודיות וכדומה.
- תצפית ביצועי מעבר מלקוחות למקדמי מותג – בשלב האחרון של מטלת התצפית נבחן עד כמה המותג – בהשוואה למתחריו- מייצר אצל המשתמשים טריגר לשיתוף, העברת חוויות שימוש ובמילים אחרות – עד כמה נעשו הפעולות הנכונות בכדי לשכנע את המשתמשים להפוך למקדמי מותג.
נעבור על כל הנכסים הדיגיטליים של המותג ומתחריו ונבדוק עד כמה הושקעה מחשבה נכונה בעיצוב המוצר ( כפתורי שיתוף בולטים וידידותיים) , התוכן ( תוכן ויזואלי מייצר יותר דחיפה לשיתוף) ופעילויות קהילתיות .
שלב תכנון פעילות השווק והתוכן – על בסיס מימצאי התצפיות שנעשו :
Conversion A
על בסיס הביצועים של שלב זה נציע דרכים מפורטות להביא יותר תנועה לנכסים הדיגיטליים שלנו. נשתמש בכל האמצעים הקשורים ליצירת תנועה זו – פרסום רגיל ופרוגרמטי, פרסום ברשתות חברתיות, שיתוף פעולה עם משפיענים, קידום באמצעות שווק במובייל, שווק מבוסס תוכן , השבחה של פעילות קידום אורגני וממומן במנועי חיפוש, יחסי ציבור ברשת ופעילות גרילה מטעם המותג.
Conversion B&D
בכדי להפוך מבקרים למשתמשים / חברים/ עוקבים ובשלב מאוחר יותר לשכנע אותם להפוך למקדמי מותג אשר מפיצים את הבשורה גם לחבריהם, הכרחי קודם כל לייצר תכנים מייצרי מעורבות ומחזקי שימור ושימוש חוזר. זה אומר תוכן שמביא ערך לקהל המדוייק שהגדרנו לעצמנו . רצוי כמה שיותר תוכן ויזואלי – וידאו ותמונות – זה נחשב סוג תוכן עם נטיית הפצה ושיתוף משמעותי יותר.
מעבר לכך יש צורך להתייחס לניהול הנכסים הדיגיטליים של המותג כאל עסק לכל דבר. כולל מבנה ארגוני הכולל אנשי מקצוע בתחומי התוכן והקהילה.
Conversion C
בשלב זה נשלב פעילויות והצעות שיגרמו למשתמשים להתקרב לדיאלוג עיסקי עם המותג. לדוגמא :
Incentive activities
פיזור אטרקציות תוכן שעשויות לגרום למבקרים בנכסים הדיגיטליים שלנו להיות יותר מעורבים בתוכן ובהמשכיות הקשר שלה עם המותג
Social purchasing
המונח הזה מבוסס על ההנחה שמשתמשים מושפעים מחבריהם ברשת ( גם אם לא ממש חברים שלהם) ומשפיעים על אחרים. מותג היודע לייצר מערכת יחסים ארוכת טווח עם משתמשים, יכול להיות נוכח ולהשפיע על דיאלוג בין משתמשים.
Group purchasing
מותג יכול להזמין את חברי הקהילה לקבל הטבה משמעותית ואטרקטיבית במידה ותיאסף קבוצה גדולה של רוכשים בטווח זמנים מוגדר מראש . את המבצע הקבוצתי מפרסמים בדף המותג ברשת החברתית. הפצה ותגובה רצויה – כמעט מובטחת. .מהלך קהילתי מסוג זה יותר אפקטיבי ממרבית הקמפיינים העושים שימוש באמצעי המדיה הפתוחים.
MPOP – Mobile Proof Of Presence
מה שידוע כפעילות מובייל – צ'ק אין – מותג מזמין משתמשים להוכיח נוכחות בסניף או בחנות ולקבל בתמורה הטבה ( אישית או קבוצתית).זהו כלי שינוע יעיל – מוביל לקוח ממקום שבו אין למותג ולמשתמש יחסים עיסקיים (פייסבוק למשל) למקום בו יש אפשרות לעשות עסקים (חנות המותג או המדף הרלוונטי)
Social Influencers
יותר ויותר משפיענים מתחילים להיות כלי שינוע מעולה ויעיל עבור מותגים. הסיבה היא שהם זוכים להקשבה מצד קוראיהם ומצד העוקבים שלהם. המלצת קנייה או רכישה המבוססת על הקשבה – עשויה לעבוד טוב עבור מותגים
GTM PLAN – תכנית ההגעה לשוק
בעידן הדיגיטלי מחייבת שלב תצפית – כולל התייחסות לביצועי מתחרים ומיד לאחריו תכנון מדוייק של סט פעילויות לכל שלב המרה.
הכל מדיד, מדוייק ומשלב פעילות אופטימיזציה תוך כדי תנועה.
כתיבת תגובה