תחום המסחר האלקטרוני הופך לחלק מחיי היומיומ של צרכנים ובעלי עסקים/ מותגים. יכולות הנגשה, ויזואליזציה של מוצרים, סגמנטציה ויצירת בידול ופרסונליזציה הם אבני יסוד בתעשייה מתפתחת זו ועוד נעסוק בה בהמשך הפעילות של ROMI.
יש שכבה אחת נוספת שמשנה את כללי המשחק של הדיאלוג המכירתי בין ספק לבין לקוח – שכבה זו היא התוספת המשמעותית של מאפיינים חברתיים ו/או מאפייני קהילה או בשמה המקובל : Social Commerce – שמשמעותה הבסיסית – יצירת מכירות או טרנזאקציות יוצרות הכנסות המבוססות על דינמיקה של מדיה חברתית.
דוגמא מאוד מוכרת : במידה וחברים בפייסבוק עשו לייק לשיר שהעליתי –חלקם עשוי לרכוש את השיר באותה הזדמנות .
מה הוא התפקיד של אלמנטים חברתיים אלה במהלך הרכישה ?
Brand’s relevance – על בסיס מידע לגבי שימוש של חברים במוצר או דעתם על המוצר, אני מגדיר לעצמי , עד כמה הוא רלוונטי עבורי ועבור קבוצת ההתייחסות שלי
Pre Purchase hesitation – רגע לפני רכישה, אני מתייעץ עם חברים לרשת. משתף אותם בהתלבטות של הרגע האחרון. זה יכול להתרחש בחנות הדיגיטלית או ברחבי הרשת.
Purchase decision – זמן ההחלטה עצמו. גם כאן יכולים חברים – או חברים של חברים. מה שנקרא FOF Friends Of Friends , להיות כלי חשוב בקבלת ההחלטה.
Post purchase feedback – בשלב הזה אני משפיע על אחרים על בסיס החוויה שלי .
תחום המסחר הדיגיטלי או אלקטרוני לא יכול להתקיים כיום ללא רכיב משמעותי זה של השפעה הדדית בתוך קהילה של משתמשים וללא מאפיינים חברתיים של מהלכי מכירה וקנייה.
כתיבת תגובה